3 years ago
2107 Views
1 0

Porsaankylkirulla, esikäsittely ja paisto

Written by
Haudutettu porsaankylkirulla

Porsaankylkirulla, esikäsittely ja paisto

Kun joulupöytään tai juhlapöytään halutaan vähän erikoisempaa ja kuitenkin perinteistä herkkua, on porsaankylkirulla paikallaan.
Tässä artikkelissa perehdytään kylkirullan esikäsittelyyn.

Ennen esivalmistelun aloittamista kannattaa pyytää lihakauppiasta poistamaan porsaankyljestä nahan ja luut.
Voit myös pyytää kauppiasta poistamaan osan rasvasta, jos liika rasvaisuus huolettaa.

Tasoita kylkirullan reunat suoriksi leikkaamalla tarvittavan kokoinen pala, niin että porsaankylkirulla on suorakaiteen muotoinen.
Silppua tai suikaloi ylijäämä myöhempää käyttöä varten.
Rouhi rullan lihaiselle puolelle suolaa ja pippuria.
Kääri liha rullalle aloittaen pitkästä reunasta.
Varo käärismästä rullaa liian tiukaksi, välttääksesi lihan pullistumista kypsennettäessä.

Rullan sitominen

Sitominen aloitetaan aina rullan keskiosasta.
Kierrä lanka rullan ympärille, niin että tilanne muistuttaa kengännauhojen sidontaa. Tee rullan päälle solmu ja leikkaa ylimääräinen lanka pois.
Jatka uusien solmujen solmimista noin peukalon mittaisin välein keskeltä päätä kohti, kunnes koko on muotissaan. Varo sitomasta solmuja liian tiukkaan, muuten rullan muoto tärveltyy paitettaessa.
Paista pinta kullanruskeaksi ja rouhi päälle mustapippuria ja suolaa.

Paista uunissa 150 asteessa 3 tuntia tai kunnes pastomittari näyttää 74.

Lue myös Haudutettu porsaankylki ja Kuinka tehdään rullasylttyä.

Porsaankylkirulla, esikäsittely ja paisto Kun joulupöytään tai juhlapöytään halutaan vähän erikoisempaa ja kuitenkin perinteistä herkkua, on porsaankylkirulla paikallaan. Tässä artikkelissa perehdytään kylkirullan esikäsittelyyn. Ennen esivalmistelun aloittamista kannattaa pyytää lihakauppiasta poistamaan porsaankyljestä nahan ja luut. Voit myös pyytää kauppiasta poistamaan osan rasvasta, jos liika rasvaisuus huolettaa. Tasoita kylkirullan reunat suoriksi leikkaamalla tarvittavan kokoinen pala, niin että porsaankylkirulla on suorakaiteen muotoinen. Silppua tai suikaloi ylijäämä myöhempää käyttöä varten. Rouhi rullan lihaiselle puolelle suolaa ja pippuria. Kääri liha rullalle aloittaen pitkästä reunasta. Varo käärismästä rullaa liian tiukaksi, välttääksesi lihan pullistumista kypsennettäessä. Rullan sitominen Sitominen aloitetaan aina rullan keskiosasta. Kierrä lanka rullan ympärille, niin että tilanne muistuttaa kengännauhojen sidontaa. Tee rullan päälle solmu ja leikkaa ylimääräinen lanka pois. Jatka uusien solmujen solmimista noin peukalon mittaisin välein keskeltä päätä kohti, kunnes koko on muotissaan. Varo sitomasta solmuja liian tiukkaan, muuten rullan muoto tärveltyy paitettaessa. Paista pinta kullanruskeaksi ja rouhi päälle mustapippuria ja suolaa. Paista uunissa 150 asteessa 3 tuntia tai kunnes pastomittari näyttää 74. Lue myös Haudutettu porsaankylki ja Kuinka tehdään rullasylttyä.

Arvostele resepti

0%

User Rating: 4.4 ( 1 votes)
0
Article Categories:
"Kuinka teen" · Jouluruuat · Lihaopas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *